5 ting du skal huske, på en hjemmeside i WordPress…

… og hvis du har en ”gammel” hjemmeside, kan du sagtens læse med her.

Når du har en helt ny WordPress-hjemmeside, er der 5 ting som jeg anbefaler, at du kigger nærmere på og evt. retter/sletter.

1. Brugernavnet ”admin” eller ”administrator” skal ændres

Ind i mellem sker det, at dit brugernavn er admin eller administrator ved en ny WordPress-hjemmeside. Hvis det er tilfældet, så skal det ændres. Årsagen er sikkerhed. Det første en eventuel hacker gætter på, er at dit brugernavn er netop admin eller administrator. Hvis det er tilfældet, er hackeren halvvejs inde og nu skal han kun gætte dit password og kommer dermed hurtigere ind på din side.

2. Er url’erne forståelige for mennesker?

Prøv at klikke ind på en anden side end forsiden på din hjemmeside, og kig nu op i adresselinjen i browseren. Ser du noget a la minhjemmeside.dk/4648je026/?p=454? Hvis du gør, så betyder det at url’en (altså adressen) ikke er til at forstå for mennesker. Under indstillinger, kan du let ændre adressen på alle sider, på din hjemmeside, så de er til at læse. Adresserne kommer nu fx til at hedde minhjemmeside.dk/digital-markedsfoering/seo

3. Slet Dolly!

Et standardplugin, som altid bliver installeret er Hello Dolly. Det gør ikke noget på din side andet end at skrive små jazz-citater i dit kontrolpanel. Derfor – slet den. Du bør i øvrigt aldrig have plugins og temaer installeret, som du ikke bruger.

4. Ret tidszone og datoformat

Når du skriver blogindlæg, kan man ofte se datoen. Derfor er det en god ide, at rette datoen til dansk standard. Hvis du har brug for at planlægge blogindlæg og sider, er det også vigtigt at tidszonen passer til Danmark, da du ellers risikerer at udgive på et helt forkert tidspunkt.

5. Standardsider og blogindlæg skal slettes

Som standard laver WordPress en ”sample-side” og et blogindlæg ”Hello World”. Du foretrækker formentlig dit eget indhold, derfor skal du slette dem.

Der kan være mange ting, som du skal holde styr på, når du har en hjemmeside. De 5 ting jeg har beskrevet i dette blogindlæg er opgaver, som du skal udføre en gang, så er der masser af tid til at holde styr på andet. Du er altid velkommen til uforpligtende at kontakt mig enten her eller via Facebook, hvis du har spørgsmål.

Hent værktøjskassen med gennemtestede værktøjer til din hjemmeside

Værktøjskassen koster kun din e-mail. 

I nyhedsbrevet får du tips, tricks og tilbud til din hjemmeside og øvrig markedsføring – og du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.
Se også min privatlivspolitik.