Hvad er Full Site Editing?

Full Site Editing i WordPress eller FSE som det også kaldes, er en nyere arbejdsmetode, hvor du kan redigere temafilerne og selve temaet i WordPress. Med FSE kan du designe sidehoved, sidefod og fx sideskabelonen uden at skrive en eneste kode. Det betyder, at du har flere muligheder for selv at vælge hvordan din hjemmeside skal se ud. Du er ikke låst til det valgte temas muligheder, som man normalt er i WordPress.

Du skal være opmærksom på, for at du kan arbejde med FSE, så skal du have et FSE-tema. De traditionelle temaer (de klassiske) duer ikke her.

WebsitterService skal have ny hjemmeside

Jeg har besluttet mig for at bygge ny hjemmeside for mit eget firma. Når man som jeg lever af at bygge hjemmesider for andre, så har min egen hjemmeside ikke fået den opmærksomhed, som den burde. Det er lidt som skomagerens børn…

Der er egentlig ikke noget galt med selve hjemmesiden, ud over at den bygger på en base der er 6 år gammel og det kan mærkes, når jeg sætter nye ting op på siden. På trods af at jeg opdaterer og holder orden i mit kontrolpanel, er der kommet “snavs i hjørnerne”, der kan være svært at fjerne. Derfor er det på tide, at jeg starter forfra med en helt ny WordPress installation og bygger hjemmesiden op fra bunden.

Det værktøj, som i mange år har været mit foretrukne til at bygge med, er Elementor (sponsoreret link). Når man bygger med Elementor pro, er der mange funktioner inkluderede i pluginnet og der er mulighed for at bygge sidehoved og sidefod. Dvs. der er stor fleksibilitet.

Siden den indbyggede editor, Gutenberg, så dagens lys for et par år siden, har jeg været nysgerrig og det har ledt mig til at arbejde med Spectra (sponsoreret link) og Spectra pro. Begge dele er ekstra blokke til den indbyggede editor, så man kan få flere muligheder bl.a. kan man arbejde med dynamisk indhold, når man bruger Spectra pro.

Den indbyggede editor er efterhånden så god, at jeg har givet mig selv en udfordring. Min nye hjemmeside skal – så vidt det er muligt – bygges udelukkende med den og med et Full Site Editing tema. Grunden til at jeg vælger at bruge et FSE-tema er, at jeg er vant til fleksibiliteten ved Elementor Pro og jeg ved at FSE er fremtiden for WordPress.

En anden grund til at jeg vil prøve bygge en FSE hjemmeside er, at de efter sigende skulle være hurtige at indlæse i browseren. Det er godt for brugeroplevelsen og miljøet. (Hurtige hjemmesider bruger mindre strøm).

Hvis du vil følge med i mine overvejelser, udfordringer og sejre undervejs, kan du følge med her på bloggen. Hvor jeg jævnligt vil dele mine tanker.

Det næste indlæg kommer til at handle om valg af design og tema til hjemmesiden.

Hent værktøjskassen med gennemtestede værktøjer til din hjemmeside

Værktøjskassen koster kun din e-mail. 

I nyhedsbrevet får du tips, tricks og tilbud til din hjemmeside og øvrig markedsføring – og du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.
Se også min privatlivspolitik.