fbpx

Skal jeg opdatere min hjemmeside til WordPress 5.5?

Der er lige kommet en ny opdatering til WordPress, så den nu hedder 5.5. Det betyder, at mange bliver usikre på hvad de skal gøre. Skal jeg opdatere eller ej?

Dertil vil det korte svar være JA!

Som altid er det af hensyn til sikkerhed, hastighed og funktionalitet, at du skal opdatere. Det gælder uanset om det er plugins, temaer eller selve WordPress. I denne omgang vil jeg dog lige indskyde, hvis du foretrækker at arbejde med en dansk version af WordPress, skal du vente et par dage indtil oversættelsen er klar.

Men hvordan er det lige, at du skal opdatere?

Det kan være fristende blot at klikke på opdateringsknappen, men det vil jeg på det kraftigste fraråde. Du skal holde musen fra knappen af den simple grund, din side kan gå ned. Gør den det, vil det koste tid og formentlig penge, at få den op at køre igen, især hvis du ikke kan løse det selv.

Som altid, når du skal opdatere, skal du tage en backup først. På den måde sikrer du dig, hvis en opdatering går galt, så kan du altid gå tilbage til en tidligere version via backuppen.

Har du en skrøbelig hjemmeside, vil jeg anbefale, en lidt længere proces.

  1. Tag en kopi af din hjemmeside
  2. Læg den på en testside, fx et subdomæne.
  3. Opdatér testsiden.
  4. Hvis det går godt, kan du opdatere din rigtige hjemmeside.
  5. Slet testsiden igen.

Hvis du er usikker på, hvordan du opdaterer din hjemmeside er du velkommen til at kontakte mig.

Få guiden

"Sådan vedligeholder du din WordPress-hjemmeside på den rigtige måde”

Guiden koster kun din e-mailadresse og du bliver samtidig tilmeldt nyhedsbrevet.

I e-guiden kan du bl.a. læse om

I nyhedsbrevet får du tips, tricks og tilbud til din hjemmeside og øvrig markedsføring – og du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.