Undgå disse fem fejl,
når du vælger tema til din WordPress-side

Der er så mange muligheder, når du skal vælge et tema til din WordPress-side. Uanset om du er nybegynder eller har lavet flere sider, så er det let at begå disse fem fejl. Her kommer de fem fejl, sammen med forslag til hvordan du kan undgå dem. 

Fejl nr 1 Du falder for designet af temaet på det lille billede i WordPress 

Når du kigger temaer igennem i WordPress’ bibliotek (enten Udseende > Temaer > Tilføj nyt eller på wordpress.org/themes) er der rigtig mange muligheder og det er let at blive fristet af de flotte billeder.  

Mange vælger at basere hele deres hjemmesides design på det lille billede og installerer så temaet. 

Hvis du har prøvet det, så ved du også at det ikke er en særlig god idé. 

Det lille billede viser nemlig kun et eksempel på, hvordan siden kan komme til at se ud og ofte så er det en såkaldt proudgave, der vises. Det betyder at den har nogle funktioner, som du ikke kan finde i den gratis udgave som du har hentet. Måske kan du ikke ændre farven på menuen. 

Jeg vil anbefale, hvis du vælger et tema fra WordPress’ bibliotek, så gå ind på wordpress.org/themes Her kan du søge temaerne frem og når du klikker dig ind på de enkelte temaer, så er der ofte et link til en demo-side. På demo-siden kan du se hvordan temaet kommer til at se ud og hvilke funktioner der er i det. Pas dog stadig på, det kan være pro-udgaven du kommer ind på, men det vil fremgå af teksten. 

Og pas på at du ikke laver fejl nr 4 samtidig med fejl nr 1.

Fejl nr 2 Du vælger et tema, som ikke bliver opdateret længere 

Når du er blevet fristet af et tema og dets funktioner, så undersøg hvornår det senest er opdateret. Et tema bør opdateres løbende, så du er sikker på at det fungerer med den nyeste version af WordPress og at sikkerhedshuller bliver lukket. 

Fejl nr 3 Du henter temaer på tvivlsomme hjemmesider 

Hent en tjekliste der får dig sikkert i gang med din hjemmeside

Når du henter tjeklisten, tilmelder du dig samtidig WebsitterService’ nyhedsbrev, hvor du får tips, tricks og tilbud om WordPress, hjemmesider, målgrupper og markedsføring.

I tjeklisten finder du

Det er SÅ fristende at lave en googlesøgning efter WordPress-temaer og så klikke sig ind tilfældige steder og hente temaer ned til din hjemmeside.  

Lad være! Du aner ikke hvilken kode du får med ind på din hjemmeside. WordPress.org og themeforest.net er to af de mere sikre steder at hente temaer. Der er også andre, men som med alt andet på nettet, så brug din sunde fornuft. Finder du et tema, der fx på Theme Forest koster 50 USD og så er det gratis et andet sted, bør dine alarmklokker ringe. Det tyder på, at det enten er en piratkopi eller at du henter katten i sækken. 

Fejl nr 4 Du laver for mange temaskift

Når du var i gang med at lave fejl nr 1, laver du formentlig også denne fejl samtidig. Du henter et tema, tilpasser det, finder ud af at det ikke duer alligevel og så henter du et nyt tema og så fortsætter det, til du måske rammer tema nr 27.  

Det perfekte tema findes ikke!!! 

Når du henter mange temaer ned, så skaber det rod på din hjemmeside inde i databasen og hvis du ovenikøbet arbejder på en live side, så kan du også forvirre dine brugere, så de møder et nyt design, hver gang de besøger din hjemmeside. 

Hvis du vil undgå dette, så lav dit forarbejde, som forklaret i punkt 1. Du kan også lave et subdomæne som du kan bruge til at teste fx ditdomæne.dk/jettestestside. Og når du så har besluttet dig, kan du lægge det valgte tema ind på din hjemmeside.

Fejl nr 5 Du glemmer mobilvenligheden 

Langt de fleste brugere af internettet, besøger en hjemmeside første gang via mobiltelefonen. Mange kommer aldrig ind på hjemmeside via en computer. Derfor er det meget vigtigt at din hjemmeside ser godt ud på mobiltelefonen også.  

Når du kigger efter tema, skal du se efter ord som mobilvenlig og responsiv. Langt de fleste temaer i dag er mobilvenlige, men når du lægger indhold ind, skal du stadig have det for øje, da du selv kan spolere mobilvenligheden fx via en pop-up som man ikke kan lukke på en mobiltelefon. 

Ryd op på din hjemmeside
- og få styr på dit kontrolpanel

5 dages online minikursus 2.-6. oktober 2023

Vedligeholder du din egen hjemmeside og er det blevet svært at finde rundt “inde bag ved”?
Så deltag i WP klubbens minikursus og få styr på dit kontrolpanel.

Pris for deltagelse: 0 kr*

*Kurset er for medlemmer af WP klubben.
Du får lige nu 10 dage til 0 kr.
Månedsprisen er herefter 350kr +moms