Vidste du, at der er 2 slags WordPress?

WordPress findes i 2 udgaver. Det kan være svært at vælge

Jo, den er god nok. Der findes 2 slags WordPress og det kan være svært at gennemskue, hvad forskellen er og hvad du skal vælge. Jeg går igennem 6 punkter, som kan hjælpe dig med at tage den beslutning, der passer bedst til dig. Når du har læst dette blogindlæg, vil du ikke længere være i tvivl.

Prisen

WordPress.com er i basisudgaven gratis og den behøver aldrig at komme til at koste dig noget. Adresse på din blog/hjemmesides kommer til at hedde detdusynesdenskalhedde.wordpress.com. Intet er dog helt gratis i denne verden. Derfor bliver der vist reklamer på din side og det er desværre ikke nogen du kan tjene penge på. Starter du med den gratis udgave og ønsker at opgradere til et rigtigt og reklamefrit domæne fx detdusynesdenskalhedde.dk på .com, så koster det ca. 300 – 2.028 kr. om året.

Vælger du i stedet at bruge wordpress.org. Her får du en hjemmeside fra starten af, med et rigtigt domæne fx detdusynesdenskalhedde.dk. Prisen for domænet er ca. 50 kr. om året. For at bruge WordPress.org, skal du også have et webhotel. Det kan findes fra ca. 120 kr. om året alt efter, hvilket behov du har.

Plugins og temaer

En af de største fordele ved wordpress.org er, at du har adgang til tusindvis af temaer (skabeloner) og plugins (svarer til apps på din telefon). Så er det let at tilpasse din hjemmeside/blog til dine ønsker og behov uanset hvad du skal bruge den til.

I wordpress.com har du kun adgang til udvalgte temaer og ingen plugins, med mindre du køber deres dyreste pakke. Der er dog indbygget noget funktionalitet, som svarer til, hvad du kan finde via plugins.

Hvad er lettest at bruge?

Da wordpress.com har færre muligheder, er den også lettere at overskue. Omvendt kan en WordPress-installation med .org virke uoverskuelig. Det kræver lidt øvelse, at kunne arbejde fuldt ud med en .org-installation.

Hent en tjekliste, der får dig sikkert i gang med din hjemmeside

Når du henter tjeklisten, tilmelder du dig samtidig WebsitterService’ nyhedsbrev, hvor du får tips, tricks og tilbud om WordPress, hjemmesider, målgrupper og markedsføring.

Søgemaskineoptimering og trafikmåling

For at din hjemmeside kan blive fundet – og vist i søgemaskinerne fx Google, kræver det at du har styr på din søgemaskineoptimering (SEO). Har du wordpress.org kan du installere plugins, som kan hjælpe dig med at have styr på din SEO. Den mulighed findes kun i wordpress.com, hvis du køber deres Business pakke.

Når du har lavet en hjemmeside er det også rart at vide, om der kommer besøgende. En fordel ved at alt er online er, at det let kan måles. I begge typer WordPress er der mulighed for at måle, hvem der besøger dig, men du har mange flere muligheder, med WordPress.org bl.a. at du kan koble Google Analytics til uden at skulle købe en opgradering.

Webshops og sites, som kræver login

Hvis din drøm er at åbne en webshop eller lave fx et online forum for andre med de samme interesser som dig, så er det let at vælge. WordPress.org er nemlig den eneste af de to typer WordPress, der giver dig mulighed for at have en webshop eller et forum.

Hvem ejer .com og .org?

WordPress.com er ejet og drevet af den amerikanske virksomhed Automattic. WordPress.org er open source software, dvs. det er ikke ejet af nogen. Alle som kan/vil udvikle til wordpress.org har mulighed for det. Derfor koster selve wordpress.org ikke noget og det kommer det aldrig til. Open source er uden nogen økonomiske bagtanker.

Konklusion

Hvis du kun har brug for en lille hobbyblog/hjemmeside og du kan leve med reklamer, så er WordPress.com en udmærket mulighed. Til alle andre formål vil jeg anbefale WordPress.org.

Hvis du synes at det er en stor opgave at lave en hjemmeside eller hvis du allerede har en, som du har svært ved at finde rundt i, så tøv ikke med at kontakte mig. 

Hent værktøjskassen med gennemtestede værktøjer til din hjemmeside

Værktøjskassen koster kun din e-mail. 

I nyhedsbrevet får du tips, tricks og tilbud til din hjemmeside og øvrig markedsføring – og du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.
Se også min privatlivspolitik.