fbpx

Gutenberg er landet…

Bruger du WordPress, så har du måske hørt om Gutenberg. Jeg har tidligere skrevet et blogindlæg, hvor jeg har testet netop Gutenberg. Nu er Gutenberg endelig en realitet og det kan måske give dig lidt frustrationer over at WordPress vælger at lave at lave en helt ny editor (der hvor du skriver indhold på dine sider), nu du var vant til at bruge den anden. Den er ikke så slem, når man først lærer at bruge den. Jeg vil anbefale at du prøver den, inden du giver op.

Og hvad med din side, hvad sker der med udseende, hvis du har brugt den almindelige editor?

Umiddelbart ingenting!!!

Alt dit indhold, lægges i en stor tekstblok. Så har du mulighed for at lægge overskrifter ud i overskriftsblokke, billeder i billedblokke osv.

Jeg bruger selv pagebuilderen Elementor til at bygge mine sider, og ved en hurtig test, kan jeg se at Gutenberg og Elementor sagtens kan leve side om side. Det betyder ikke at andre pagebuildere fungerer lige så godt sammen med Gutenberg, men der er stor sandsynlighed for det.

Hvis du har testet den og ikke ønsker at bruge Gutenberg, så lover WordPress at de servicerer den ”gamle” editor helt frem til 2121. Den kan hentes som et plugin, som alle andre plugins. Du skal søge efter Classic Editor.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du er usikker på, hvordan du gør, eller ønsker undervisning i Gutenberg.

Husk at opdatere

WordPress – og jeg – anbefaler at du tager en backup inden at du opdaterer til WordPress 5.0. Jeg anbefaler også, at du opdaterer alle dine plugins. Det skyldes at mange plugins er blevet opdateret fra udviklernes side, for at kunne samarbejde med WordPress og Gutenberg.

Få guiden

"Sådan vedligeholder du din WordPress-hjemmeside på den rigtige måde”

Guiden koster kun din e-mailadresse og du bliver samtidig tilmeldt nyhedsbrevet.

I e-guiden kan du bl.a. læse om

  • Plugins og temaer
  • Sikkerhed
  • Tekster og billeder

I nyhedsbrevet får du tips, tricks og tilbud til din hjemmeside og øvrig markedsføring – og du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.

Jeg vil gerne tilmelde mig Marketingworkshop

Pris pr. gang 500 kr + moms

Bemærk tilmelding til workshops er bindende. Du modtager en faktura til betaling af deltagergebyret. Nyhedsbrevet kan du altid afmelde med et enkelt klik